- O Nama -

HERTEX D.O.O. je domaća privatna kompanija sa sjedištem u Modriči. Kompanija je osnovana 2001. godine, trenutno se bavi proizvodnjom, veleprodajom i maloprodajom ženske modne konfekcije. Kolekcije su dizajnirane za modno osviještene dame u veličinama od 38 do 50.

Proizvodnja

Sjedište i proizvodni pogon Hertexa se nalazi u Modriči.

Veleprodaja

Veleprodajna mreža pokriva većinu gradova unutar države.

Maloprodaja

Prodajna mreža se sastoji od 5 maloprodajnih jedinica unutar države.

Naša Priča

Naša priča počinje još davne 1965. godine. Hazim Džaferspahić, jedan od prvih krojača i poduzetnika u Modriči, tada odlučuje da zajedno sa svojom suprugom Bahrom otvori krojačku radnju. Dugi niz godina se uspješno bave proizvodnjom modne konfekcije, a svoje proizvode plasiraju na jugoslovensko tržište. Zbog nesretnih dešavanja tokom devedesetih godina, radnja se zatvara i čini se kao da je tu priči kraj.

Međutim, Hazimova kćerka Jasminka nakon povratka u rodnu Modriču odlučuje da zajedno sa svojim suprugom Esadom Herdićem ponovo pokrene proizvodnju i nastavi stopama svoga oca.

Tako je u saradnji sa Hazimom Džaferspahićem, 17.11.2001. godine osnovana kompanija Hertex.

Firma je u početku poslovala kao zanatska radnja, a kasnije je preregistrovana u društvo sa ograničenom odgovornošću. Od njenog osnivanja pa do danas, Hertex je doživio mnoge promjene koje su doprinijele rastu, napretku i osnaženju.

Firma Hertex danas zapošljava 45 radnika i bavi se proizvodnjom, maloprodajom i  veleprodajom ženske modne konfekcije. Sjedište i proizvodnja nalaze se u Modriči, a naše maloprodajne jedinice nalaze se u  Doboju, Modriči, Sarajevu, Tuzli i Zenici.

Naš vrijedni tim radi profesionalno i predano na kreiranju i proizvodnji konfekcije za modno osviještenu ženu te u maloprodajnim jedinicama svakodnevno stoje na usluzi našim vjernim kupcima.

Dio Hertex Tima

Dio Hertex tima